Политика за поверителност

Този уебсайт gas.overgas.bg (“Уебсайт”) се притежава и управлява от “Овергаз Мрежи” АД (“Овергаз”). Ние разбираме, че като посетител на нашия Уебсайт, Вие бихте могли да имате въпроси във връзка с информацията, която ни предоставяте, както и относно начина, по който я обработваме. Тъй като уважаваме правото Ви за запазване на поверителността на личната Ви информация и данни, с настоящата Политика на поверителност бихме искали да Ви обясним каква информация събираме на Уебсайта и как я използваме. Тази политика за поверителност се отнася единствено за информация, която се събира чрез този Уебсайт и не се отнася за информация, събирана и обработвана от Овергаз на основание други законосъобразни способи, подлежащи на друг вид регламентиране.  

Информация, която събираме

  В случай, че сте избрали да се регистрирате на нашия Уебсайт и да използвате предоставяните чрез него онлайн услуги е необходимо да предоставите свои лични данни. Това са:
  1. Име(на) - за целите на идентификацията Ви и предоставяне на услугата, която сте заявили конкретно на Вас;
  2. Телефонен номер - за целите на осъществяване на обратна връзка, когато това е необходимо с оглед изпълнение на услугата, която сте заявили;
  3. Електронен адрес - за целите на осъществяване на обратна връзка, когато това е необходимо с оглед изпълнение на услугата, която сте заявили и естеството на услугата предполага уведомяването Ви по електронна поща, както и за целите на предоставяне на различни услуги на информационното общество, когато електронната Ви поща се ползва като средство за комуникация;
  4. Адрес на обекта - за целите за осъществяване на обратна връзка, когато това е необходимо с оглед изпълнение на услугата, която сте заявили.
Събраната информация се обработва от „Овергаз Мрежи“ АД единствено с цел предоставяне на искани от Вас услуги, подадени от Вас заявки/поръчки и осъществяване на връзка с Вас, като наши клиенти. Вие не сте задължен/а и ние не изискваме от Вас да се регистрирате или да предоставяте персонално разпознаваема (лична) информация, за да разгледате нашия Уебсайт или за да осъществите достъп до по-голямата част от съдържанието му.  

Вашите права

 

Вие имате:

  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от “Овергаз Мрежи” АД;
  • право да искате извършването на коригиране, или изтриване когато личните Ви данни се обработват въз основа на предварително дадено съгласие или са налице законови основания за изтриването им;
  • право да искате ограничаване на обработването на личните Ви данни и правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато се оспорва точността на личните данни,обработването е неправомерно, но субектът не е поискал изтриването им, или когато са налице хипотезите на чл. 18 от Регламента;
  • право да бъдете уведомен/а преди да бъдат разкрити за пръв път личните Ви данни на трети лица или използвани от тяхно име за целите на директния маркетинг и да Ви бъде предоставена възможност да възразите срещу такова разкриване и използване;
  • право на жалба до Надозрния орган;
  • право на преносимост на личните Ви данни;
  • право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на директния маркетинг.
Ако искате да упражните правото си на достъп до Вашите лични данни или да ги коригирате, може да се свържете с нас по удобен за Вас начин.  

Начините за събиране и обмен на лична информация, които ние използваме са:

 
  • Форма за регистрация, за която подробно може да получите информация тук.
  • Форма за контакт, чрез която се обслужват заявки от наши клиенти и/или регистрирани на Уебсайта потребители.
  • Онлайн чат със сътрудник на “Овергаз Мрежи“ АД от Център за обслужване на клиенти, чрез който се обслужват наши клиенти и/или регистрирани на Уебсайта потребители.
  • Електронна поща.

Предоставеният от Вас имейл се използва за следните цели:

 
  • за идентификация на Вашите заявки, подадени през формата за контакт или друг онлайн канал за обслужване на клиенти;
  • за идентификация и обработка на направени от Вас поръчки през електронния магазин на сайта;
  • за абониране и идентификация при провеждане на игри и онлайн кампании;
  • за изпращане на информация към Вас относно продукти и услуги на компанията, в случай че сте се абонирали за електронен бюлетин от „Овергаз Мрежи“ АД.

Кампании, игри и промоции

  На нашия Уебсайт може да има съобщения за състезания, игри и/или промоции, в които можете да участвате, както и препратки към такива инициативи (например във Facebook). Ние използваме предоставената от Вас информация, само в случаите, че сте се съгласили да участвате в тези инициативи, за да осъществим контакт с Вас. Информация, събирана чрез „бисквитки“ На тази страница по-долу ще намерите информация за това какво представляват „бисквитките“, как се използват от „Овергаз Мрежи“ АД, за какви цели и как можете да ги управлявате за този Уебсайт и други свързани сайтове.  

Политика за „бисквитки“

 

Използване на „бисквитки“

  „Бисквитките“ са кратки текстови файлове или малки пакети от информация, които се съхраняват чрез Интернет браузера на Вашето крайно устройство (компютър, таблет, лаптоп или мобилен телефон), когато посещавате различни сайтове и страници в Интернет. Основната цел на „бисквитките“ е да правят потребителя разпознаваем, когато той се завръща отново на Уебсайта. Някои „бисквитки“ имат и по-специфично приложение, като например да запаметяват потребителското поведение на сайта и да улесняват потребителя при ползването на Уебсайта. Повече информация за това как функционират „бисквитките“ можете да намерите в Интернет.  

Как се използват „бисквитки“ на този Уебсайт?

  Ние използваме „бисквитки“ на този Уебсайт предимно с цел улесняване на ползваемостта на сайта, подобряване на неговата работа и съхраняване на информация за потребителското поведение. При този процес не се съхраняват никакви лични данни, т.е. чрез “бисквитките“ на сайта gas.overgas.bg не може да Ви идентифицира като личност, поради което спрямо събирането на тази информация не се прилага Закона за защита на личните данни. Събраната информация от „бисквитки“ обикновено се използва в обобщен вид с цел анализ на потребителското поведение на Уебсайта, което ни позволява да подобряваме функционалността на сайта, потребителските пътеки и ползваното съдържание.

Какви „бисквитки“ се използват на този Уебсайт?

Сесийни „бисквитки“

  Този тип „бисквитки“ Ви улеснява в ползването на сайта, като те съхраняват информация временно, само в рамките на сесията на използвания браузер. Обикновено информацията, която се съхранява чрез тях, е какви продукти сте добавили в количката на електронния магазин, кои страници на сайта сте посетили и как сте стигнали до дадена информация. Тези „бисквитки“ не събират информация от Вашето крайно устройство и се изтриват автоматично, когато напуснете Уебсайта или прекратите сесията на Вашия браузър. Постоянни "бисквитки" Те ни дават възможност да съхраняваме конкретна информация за сърфирането, като например анализиране посещенията на сайта, как вие сте достигнали до Уебсайта, какви страници сте прегледали, какви опции сте избрали, както и накъде сте се насочили през този Уебсайт. Проследяването на тази информация, ни дава възможност да правим подобрения на Уебсайта, включително да коригираме грешки и да разширяваме съдържанието. Срокът на съхранение на този вид “бисквитки” варира според конкретното им предназначение.  

"Бисквитки" на трета страна

  На нашия Уебсайт има препратки към други сайтове или вградено съдържание от други сайтове, например от Facebook, YouTube, Twitter, Google+, LinkedIn, Viber уебсайтове на партньори на Овергаз и др. Възможно е при посещаването на тези сайтове или отварянето на съдържанието от тях, да се складират на Вашето крайно устройство „бисквитки“ от тези уебсайтове. Именно тези „бисквитки“ се дефинират като „бисквитки на трети страни“, като Овергаз няма контрол върху генерирането и управлението на тези „бисквитки“. За това Ви съветваме да потърсите информация за тях и за начина им на управление на уебсайтовете на съответните трети страни.  

Как мога да управлявам използването на „бисквитки“ от този Уебсайт?

  Всички браузъри позволяват управлението на „бисквитки“ от специално създадена за целта папка на Вашия браузър. Можете да блокирате получаването на „бисквитки“, да изтриете всички или част от тях или да зададете Вашите настройки за предпочитания по отношение на използването на „бисквитки“ преди да инициирате посещение на gas.overgas.bg. Имайте предвид, че изтриването или блокирането на „бисквитки“ може да повлияе неблагоприятно върху функциите на нашия Уебсайт, а оттам и върху Вашето потребителско преживяване на него.  

Изключване или блокиране на „бисквитки“

  Контролирането, изключването или блокирането на „бисквитките“ се управлява от настройките на Вашия браузер. Имайте предвид, че пълната забрана на използването на всички „бисквитки“, може да рефлектира върху функционалното представяне на сайта, неговата ефективност и достъпването на определена информация. Всички „бисквитки“, които се ползват на този Уебсайт се заличават/изтриват автоматично след определен период от време. Този период е 365 дни според предназначението на конкретната „бисквитка“.